Translate

Sök efter...

tisdag 9 september 2014

Politiken när det går för långt

Politik?
Ja, det finns många olika områden inom begreppet "politik" Själv är jag ju mest insatt i "Djurens rätt" som är ett relativt litet men väldigt betydelsefullt område. Jag väljer att inte tala offentligt kring några av mina "personliga" politiska åsikter då det är "mina" åsikter men då bortsätt från det här ämnet.
   I slutet av Augusti var det "Gustav Adolf torg" i Stockholms tur att få besök av partiet "Svenskarnas parti" också kallat "SvP" "SvP" har åsikter som inte alls välkomnats med öppna armar i Sverige av flera olika anledningar som jag inte tänker gräva längre ned i här. Hur som helst...
   När partiet var på besök slöt sig tusentals människor samman och allt startade med en inte så fredlig demonstration. Polisbilar, polishästar och polishundar fanns på plats för att hålla stämningarna. Trots detta blev det en väldigt stökig demonstration. Man har lyckats fånga det mesta på film och där visas tydligt vad som skedde.
   En mängd Vänsterextremister (Starkt lagda åt vänster) startade demonstrationen för att visa att de står för de mänskliga rättigheterna. Allas lika värde. Det som hände var att demonstranterna började att kasta stenar, grindar, smällare samt andra föremål mot polisen!!! FYRA poliser skadades i samband med denna manifestation och inte nog med det! Polishästarna och hundarna skadades också på grund av detta! Jag tycker att det är galet! Polisen finns där för att försöka hålla stämningarna och djuren likaså. Inga politiska åsikter yttras från dem, det är deras JOBB att sköta sådant! Precis som det är ditt jobb att gå till skolan och studera eller vara förskollärare till elever eller kanske till och med vårdbiträde. Det är deras jobb, deras skyldighet att sköta sina arbeten, precis som polisernas.
   Ingen av dem förtjänar stenkast eller att bli behandlad på detta sätt. Då är det snarare ni eller de.... (Vänsterextremister i detta fall) som har agerat fel. Självklart skall man få hålla demonstrationer för att visa fram sin åsikt men den här demonstrationen gick verkligen över styr.

I det här fallet skadades både oskyldiga djur och människor av er som gjorde detta!
En hund fick sitt ögonbryn spräckt efter en sten som kastades. Lyckligt nog så fick hunden inga kroniska skador och kommer snart att vara helt återställd men om olyckan varit framme mer än så hade det kunnat gå väldigt illa....

Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att kunna uppföra sig vid demonstrationerna. Att hata något och att stå emot någonting är en sak men att agera på det här viset är oerhört onödigt!
   Med detta vill jag bara säga att det som "ni" eller "de"Att börja kasta föremål mot oskyldiga tar mer skada än gör nytta, tänk på det!

En snabb uppmaning till er är att inte glömma att rösta nu på Söndag! Att göra sin röst hörd så som för djuren som för oss.
Kika gärna in på de olika partiernas hemsidor och se hur de tar ställning i "Djurens rätt" innan ni besöker vallokalen och klistrar igen kuvertet.
Själv är jag ännu för ung för att rösta i valet men om fyra år är jag med för första gången. 

Här finns länk till videos som fångade en del utav händelsen på film.
http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/article49304.ab
http://www.friatider.se/videobeviset-h-r-kastar-extremv-nstern-gatsten-p-polishunden











 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar