Translate

Sök efter...

torsdag 31 juli 2014

Säljakten som skapar rubriker

Vem kan motstå ett leende på läpparna när man tittar på dessa söta djur? 
De ser så glada ut. Fria och lyckliga. 



  
Men vad vet du egentligen?






 ....

Sanningen är skrämmande...Mycket skrämmande. 

Sälar jagas och blir klubbade till döds, många skjuts och huggs med Hakapik som är ett verktyg som används just i säljakten. Bilder på denna och hur den används ser ni nedan. 






Det orsakar inget annat än skador och ett vidrigt djurplågeri. Fram till för några år sedan dödades cirka 300 000 sälar i Kanada vilket är en väldigt hög siffra. MER än 90% av dessa sälar var ungar och då kan man starkt fråga sig, varför kommer det sig? Jo det ska jag strax förklara...
   Återigen måste det talas om människans egoistiska, elaka, och respektlösa idéer. Man vill nämligen komma åt pälsen och skinnet på sälarna till försäljning. Precis som djuren i Kina så flås sälarna medvetandes i livet och skinnet går sedan till försäljning. Därför dödas sälarna i så tidig ålder som vid 12 DAGAR! Inte nog med att mamman blir fråntagen sina barn vid 12 dagars ålder utan de dödas också. Ush vilken hemsk värld vi lever i !! Anledningen till varför man vill ha kutar (sälungarna) och att man tar dem vid så tidig ålder är för att skinnet inte ska hinna ändra sin färg. Människorna vill komma åt den kritvita fina pälsen.
  Till detta hör att sälarna som skjuts försöker fly med ren panik i bröstet. De försöker sig undan men människorna jagar dem med deras tillhyggen. De flesta sälarna tvingas lämna livet bakom sig men andra kan ha turen att lyckas fly...Men då kan man fråga sig "Finns det någon tur med det?" Svaret på den frågan är både ja och nej. Många blir skadeskjutna och dör efter ett tag i vilket fall som helst. Men att dö genom att få en hakapik genom huvudet eller att dö genom att blivit skadeskjuten och lida sig igenom sina sista minuter eller timmar....Inget av dem är att önska.
   Dessa människor kan inte se något värde i djur vilket jag tycker är sjukt !!! Jag förstår inte och tänker heller inte försöka förstå mig på hur dessa hemska personer tänker! Det är snarare de som behöver tänka om och strejka emot detta djurplågeri.
   Platser där detta förekommer och förekommit under en längre tid är bland annat vårt granland Norge, Kanada samt på platser kring Grönland. Detta FÅR inte förekomma, djuren har ett värde, precis som människan!
   Tack och lov har många reagerat på denna tragiska slakt och EU har tagit ställning.
Länder som förbjudit handel med sälprodukter är bland annat Belgien, Nederländerna, Slovenien, Mexiko och Kroatien och det är vi tacksamma för.
   Jag kommer att gå in på djupare information om säljakten vid ett senare tillfälle men det skulle bli för mycket för er att läsa i ett och samma inlägg.
   Sprid informationen vidare, läs på du också och starta en diskussion i dina trakter för glöm inte att tillsammans gör vi skillnad!!
                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar