Translate

Sök efter...

torsdag 10 juli 2014

Bilen är allt för ofta en dödsfälla

Nu har vi verkligen högsommarvärme i Sverige, kanske även de andra länderna har det lika härligt som vi nu. Vi har vissa dagar haft upp till 28 grader ute! Riktigt kanonväder! Man blir så glad! Eller hur...? Vem blir inte det, vi kan gå till våra fina stränder med familjen där vi badar, umgås och bara har det bra. Men....alla har det inte lika bra i värmen...tyvärr... kanske vet ni redan nu vilka jag syftar på... 
Ni som läst mitt tidigare inlägg förstår nog ganska snart att det är hundarna som jag främst syftar på...


Värmen bidrar med så många onödiga dödsfall, både bland människor och djur tyvärr.... Anledningen är att "vissa" människor aldrig verkar förstå den verkliga faran som sommaren kommer med!!! Varje sommar publiceras det i tidningen artiklar där det framkommer att hundar dött på grund av att de blivit inlåsta i bilar! Det blir för varmt för hunden att orka överleva och det räcker med bara NÅGRA FÅ MINUTER för en hund att dö i en bil på sommaren. Den här bilden är en korrekt och sann bild på hur varmt det blir i bilen på sommaren! 


+22 grader när solen lyser innebär +85 grader i din bil! Det vill säga om du lämnar sin hund i +22 graders värme utsätter du denne för extrema förhållanden! Förhållanden som du själv aldrig skulle vilja besitta!!! Tyvärr så förekommer det varje år att ett stort antal HUNDAR OCH BARN dör genom detta plågsamma lidande!! LÄMNA ALDRIG ditt barn eller din hund i en bil på sommaren, inte ens om du ska in och handla och detta tros gå på 10 minuter! 10 minuter tycks vara lite för dig men dem minuterna kan vara avgörande för om DIN familjemedlem ska få överleva morgondagen!

(Translated) 
"Så varmt är det i bilen"-"So hot it is in the car"
"Temp. ute"-"Temp. outside"
"Väderlek"-"Weather"
"Temp. i bil"-"Temp in car"

Jag tycker egentligen inte att man ska behöva tjata om samma sak sommar efter sommar men än idag är det många som lämnar djur i varma bilar under heta sommardagar, därav måste det fortsätta att påminnas. Till och med jag blir förvånad att se hur varmt det blir...vem skulle vilja sitta i en bil där det är 85 graders värme? Inte du...? Kan garantera att varken du, dina djur eller dina barn skulle önska det! LIVSFARLIGT!

Nu till några få saker du kan tänka på när du sätter dig i bilen med hunden i baksätet eller ser någon hund som är i behov att DIN hjälp.

1. Ha alltid AC igång eller nervevade rutor, även under bilfärd kan givetvis dramatiska händelser uppstå.
2. Ha alltid en vattenskål med i bilen. Om du måste springa in och handla eller göra något VIKTIGT, bind då hunden i skuggan där det är svalt men se alltid till att hunden har tillång till vatten. Viktigt att dina ärenden sker snabbt!
3. Har du djur, tänkt alltid steget före och var problemlösande!
4. Om du ser en hund instängd i en bil utan nervevade rutor får du enligt lag slå sönder rutan på bilen, men stanna tills föraren utav fordonet kommit tillbaka och förklara då vad som hänt.
5. Lämna ALDRIG ett djur eller barn i en varm bil! Konsekvenserna blir extrema! :(

Tack för att du tog dig tid att läsa. Sprid gärna detta vidare, tillsammans kan vi hjälpa varandra och våra vänner och våra vänners vänner! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar