Translate

Sök efter...

torsdag 7 augusti 2014

Lyckat räddningsarbete

2000 hundar var bara några timmar bort från döden. Men med stora insatser lyckades frivilliga människor att rädda tusentals liv. 


Den tredje Augusti 2014 var fem lastbilar på väg mot ett slakteri i Kina med 2000 hundar på lasten. Hundarna i lastbilarna skulle färdas i en tre timmar lång bilresa från Bejing men resan fick ett oväntat besök. 

Hinder på vägen
När lastbilarna befann sig strax intill staden TangShang möttes de utav 200 bilar som stod och blockerade vägen. Ett stort antal frivilliga människor från Kina hade tillsammans gått ihop för att hindra lastbilarna att nå sin slutdestination. Vad de ville var att rädda hundarna från att bli människoföda och istället befrias.

På plats
På plats fanns en mängd människor villiga att rädda hundarna och tillsammans med veterinärer som också fanns på plats kunde räddningsarbetet fortsätta. De var alla villiga att kämpa för vad de tyckte var viktigt. 

Ett lyckat räddningsarbete har genomförts
Lastbilsfärden fick ett oväntat slut och tillsammans lyckades man rädda alla de cirka 2000 hundarna. Nu bor djuren på tillfälliga bostäder tills man funnit något långvarigt.
   









Källa: "Djurrättsalliansen" och "Duo Duo Animal Welfare project" 
Texten skriven av mig  

Det var ett lyckligt slut för hela 2000 hundar. Det som krävdes var att en större mängd människor anslöt sig samman och hade viljan att försöka och viljan att segra. 
Ännu ett bevis på att vi tillsammans gör skillnad! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar