Translate

Sök efter...

söndag 24 augusti 2014

Djurpälsen. Efterfrågan minkar

När man tittar globalt ser man att priserna på djurpäls minskar i samband med att efterfrågan från konsumenterna också minskar.
   Äkta djurpäls har blivit allt mindre eftertraktat och omtyckt av allmänheten och i och med detta tvingas priset på pälsen sänkas. Pälsen är på nedgång och bara i Nordamerika har priset sänkts med hela 70% under den senaste tiden.
   Som jag nämnt tidigare så är Kina den allra största boven i att exportera päls till andra länder men man tror nu att pälsdjursindustrin kan vara på god väg att försvinna vilket jag tycker är kanon bra!!
För några få veckor sedan offentliggjorde svenska klädföretaget Bubbleroom att de nu kommer att stoppa sitt inköp av äkta päls då de väljer att ta ställning för djurens skull. Vi hoppas nu på att ännu flera företag ska göra detsamma.
    Nu i och med att priserna sjunker blir det mindre attraktivt för lantbrukare att starta farmar. Så som minkfarmar som det just nu far mycket tankar kring.
   Ju färre farmar som byggs upp, desto mindre djur föds upp till att bli kläder. Färre djur tvingas genom plågsamma lidanden och tusentals individer räddas från att tvingas sätta livet till.
   Det finns väldigt många insatser som DU kan göra för att göra skillnad. Du kan tillexempel skriva protest mail, delta i demonstrationer, skänka pengar och mycket mycket mer.

 På ( http://www.djurensratt.se ) kan ni enkelt läsa kring dessa nedanstående punkter:
 - Vad innebär "Djurens rätt?"
 - Våran verksamhet & aktuella frågor
 - Hur du engagerar dig

samt mycket mera.

Klicka in på länken och sedan vidare till "engagera dig." Där kan du sedan läsa om sådant där du enkelt kan vara med och påverka på flera olika sätt. Antingen genom att skriva ett mail där du förklarar dina åsikter, skänka en gåva, bli medlem och liknande.

Tryter det i plånboken med cirka 100 kr/månaden så bör du göra din röst hörd genom att skicka iväg ett mail. Det är gratis och tar inte alls någon längre tid att skicka iväg. 

Informationskälla: Djurens rätt.

Mail and Money makes a difference!
















Tack för att du tog dig tid att läsa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar